top of page

Wanneer een droom werkelijkheid wordt...

wanneer je 21 jaar full time computerles hebt gegeven in het volwassenenonderwijs…
wanneer je de laatste 7 jaar nog 1 dag computerles geeft in het volwassenenonderwijs…
en tevens verschillende computeropleidingen hebt gegeven in de voorziening waar ik reeds 7 jaar 4/5 werk als it-er…  
wanneer je dit een mooi, leuk en boeiend traject vindt…

Maar wanneer ik, heel binnenkort, in mijn eigen Schorisse… meer nog, op mijnen eigen “hof”, in mijnen ‘woman cave’, in het verbouwde schuurtje, computer workshops kan geven… dit had ik nooit durven dromen dat deze droom zou uitkomen. Fier dat het (bijna) zover is!

Computerles... misschien wilt u er wel aan beginnen, maar durft u niet de eerste stap te zetten. In een groep van gelijkgestemden en wanneer de les wordt gegeven in een gemoedelijk tempo, leuke sfeer, gezellig kader..., dan valt het heus wel mee!

Mijn workshops worden langzaam en gestructureerd opgebouwd tot u het inzicht heeft om zelf verder aan de slag te gaan. Ik hou van een no-nonsense aanpak in een ontspannen sfeer met ruimte voor interactie en een vleugje humor.

 

Er is op iedere reeks een vervolg mogelijk waarbij ik verder uitdiep en u vragen kunt stellen over moeilijkheden die u nog tegenkomt.

 

Stap binnen in de wondere wereld van technologie en laat mij u begeleiden of helpen bij alle uitdagingen met uw smartphone/tablet of desktop/laptop.

Ontdek de opwindende wereld van technologie met mijn toegankelijke workshops, geschikt voor alle niveaus! Of u nu een complete beginner bent of uw technische vaardigheden wilt verbeteren, ik heb de perfecte workshop voor jou.

De computer/tablet/smartphone is een onmisbaar hulpmiddel geworden in ons dagelijks leven. Toch is werken met een pc of laptop of smartphone of tablet niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ik help jou graag groeien in de digitale toekomst. Bemerkt u hier en daar gaten in uw computerkennis? U kunt wel op een computer of tablet of smartphone werken, maar hoe zit dat nu eigenlijk met…
Schrijf u dan zeker in voor een - of meerdere - workshops! Drempelvrees voor het werken met informaticatoepassingen behoort voor u vanaf nu tot het verleden.

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Iedereen brengt zijn eigen laptop/smartphone/tablet mee (100% opgeladen - ook jouw oplader meebrengen).

  2. U ontvangt de syllabus – door mezelf op maat geschreven -  digitaal (per workshop is er een syllabus voorhanden).

  3. Het tempo van het lesgeven wordt aangepast aan het niveau van de cursisten. De lessen zijn er voor alle niveaus en alle leeftijden.

  4. U schrijft in per workshop, niet voor verschillende workshops dus. U valt dus in wanneer u wilt, u volgt wat u wilt, afhankelijk van jouw interesses. Een workshop duurt 3 uren.

  5. Drankje voorzien tijdens de pauze.

  6. Voldoende parkeergelegenheid.

  7. De workshops worden klassikaal gegeven in groepen van maximaal 15 personen. U kunt dus rekenen op optimale aandacht. 

  8. Vooraf inschrijven is verplicht (data en prijzen: zie inschrijvingsformulier).

 

Kennis van informatica is altijd een belangrijke troef! Wilt u uw digitale kennis verbeteren? Daarvoor kunt u dus bij mij terecht. Kies voor een workshop, of volg een reeks workshops. Er zijn heel wat mogelijkheden! Korte workshops, in een prettige en ontspannen sfeer. Leer stap voor stap werken met een computer, tablet of smartphone. Hieronder vindt u een overzicht van mijn aanbod.
Geïnteresseerd? Neem vandaag nog contact met mij op! Stel het niet uit, grijp uw kans, schrijf u snel in!

 

Workshop 1: aan de slag met uw computer
Heeft u weinig of geen digitale vaardigheden? Bent u nog niet mee op de pc en wilt u er iets aan doen? We leven in een zeer sterk gedigitaliseerde wereld, maar u heeft het gevoel dat u uit de boot valt. U wilt uw zelfvertrouwen opkrikken en samen met andere beginners van nul af aan leren werken met de computer. Dan is deze workshop iets voor jou!

Een greep uit het aanbod:

  • Maak kennis met de speciale toetsen op het toetsenbord

  • Wijzig de resolutie van jouw beeldscherm en/of sluit een tweede scherm aan

  • Leer hoe u wifiverbinding maakt

  • Leer hoe u vensters en werkbalken gebruikt en hoe u de Windows Verkenner gebruikt

  • Leer uw computer personaliseren: leer uw bureaublad achtergrond wijzigen, de taakbalk en startmenu instellen en aanpassen

  • Leer printscreens maken

  • Leer hoe u apps (klok, rekenmachine, camera, plaknotities, Wordpad) kunt gebruiken en veilig downloaden uit de Microsoft Store.

Deze workshop is gericht op de absolute beginner en helpt u stap voor stap op weg naar een goede basiskennis van de computer. U leert de beginselen van computerkennis. Elke muisklik geeft u meer vertrouwen om de digitale wereld te verkennen. Daarnaast krijgt u ook al wat extra tips om te werken met de nieuwste versie van Windows. U heeft geen voorkennis nodig.

Spijker uw pc-kennis snel en eenvoudig bij. Twijfelt u wat over uw basiskennis van de pc en Windows 10/11? Aarzel dan niet om deze workshop mee te volgen. In deze workshop komen alle beginselen van de computer aan bod. Na deze workshop kunt u zelf eenvoudige problemen oplossen!

 

Workshop 2: aan de slag met bestandsbeheer
Trekt u al een beetje uw plan met de pc, maar stelt u vast dat u nog wat moeite heeft met het bewaren van bestanden op uw computer, of met het maken van een mappenstructuur, het kopiëren en verplaatsen? Maak kennis met de Verkenner en zijn zoekenfunctie. Sla uw bestanden geordend op in mappen. Leer foto’s van uw smartphone, tablet, fototoestel en/of stickje verplaatsen of kopiëren naar uw computer en organiseer deze bestanden in mappen.

Is dit allemaal nog niet zo duidelijk voor jou? Dan is deze workshop zeker iets voor jou! Tijdens deze workshop help ik jou om uw eventuele drempelvrees voor computers te overwinnen. Ik leid u binnen in de wondere wereld van de informatica. Leer op een duidelijke en gestructureerde manier en in een aangename sfeer deze basishandelingen kennen.

Droomt u er stilletjes van ook vlot alles op jouw computer overzichtelijk te ordenen? Schrijf u dan zeker in voor deze workshop!
 

Workshop 3: leren werken met de smartphone/tablet
Deze workshop is bestemd voor iedereen die zijn tablet en/of smartphone optimaal wil gaan gebruiken. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone op zak of een tablet thuis. Met een smartphone kunt u niet alleen bellen en sms’en, maar bijvoorbeeld ook e-mails versturen, websites bezoeken, de weg zoeken, foto’s nemen, uw agenda bijhouden, sociale media gebruiken, betalen,…  Verder komt ook aan bod: apps installeren, sluiten, verplaatsen, verwijderen en in groepen (mappen) plaatsen. Bent u benieuwd naar de onmetelijke mogelijkheden van uw toestel? Leer er alles over in deze workshop.

Heeft u een tablet of smartphone gekocht en wilt u er graag goed mee leren werken? Volg dan zeker deze workshop!
 

Workshop 4: leren werken met apps op de smartphone/tablet
Werkt u al met de smartphone of tablet? Maar wilt u er graag nog meer over bijleren? Kom naar onze vervolgworkshop en leer heel wat interessante apps gebruiken: qr scanner, parkeren app 4411, payconic, apps om foto’s te bewerken, Stocard (klantenkaarten digitaal opslaan), Waze, Adobe Acrobat Reader, Spotify en Shazam, Google Translate, Tricount, WeTransfer, Wandelknooppunt/Fietsknoop, Doodle, TripAdvisor, PlantNet, Google Lens

We bekijken samen wat u nog wilt leren en welke groep best bij jou past!

 

Workshop 5: de smartphone/tablet naar uw hand zetten
In deze workshop komen verschillende interessante instellingen aan bod die u zelf kunt wijzigen in jouw smartphone/tablet: hotspot maken, roteren aan/uit, helderheid wijzigen, achtergrond instellen - al dan niet geluid bij verschillende apps, beltoon wijzigen, vrije ruimte op smartphone bekijken, updaten, schermafbeelding maken, smartphone resetten (naar de fabrieksintellingen zetten).

Na deze workshop zal jouw smartphone/tablet nog weinig geheimen hebben voor jou! Kom zeker deze interessante workshop volgen!

 

Workshop 6: onderhoud van de smartphone/tablet
Ontdek hoe u uw smartphone/tablet proper kunt houden - en zijn levensduur te verlengen - door er verschillende vormen van onderhoud op los te laten. Dit kan met ingebouw software, maar ook aparte opruim apps. U leert de opslagruimte van apps opschonen. Ook regelmatig updaten is een belangrijk gegeven. Wat betekent het voor jouw batterij als gps en bluetooth constant aan staan? Hoe kunt u foto’s/apps verplaatsen naar een SD-kaart? Voor welke apps kunt u beter het synchroniseren uitschakelen? Maakt u regelmatig de cache leeg?

Van een boeiende workshop gesproken!

 

Workshop 7: boost uw eigen laptop/pc
U heeft een laptop/pc maar gebruikt deze nog niet optimaal? U wilt graag de instellingen, beveiliging en het onderhoud verbeteren? Dan is deze workshop iets voor jou! Dankzij deze workshop verlengt u de levensduur van uw computer. Functies als “systeemherstel”, of “dubbele bestanden opzoeken en verwijderen” zullen geen geheimen meer hebben voor jou. Ook met programma’s zoals schijfopruiming, schijfdefragmentatie, schijfcontrole, MalwareBytes of CCleaner zult u - na het volgen van deze workshop - zelf aan de slag durven gaan.

Op wat wacht u nog? Hoe zalig is het om jouw eigen pc te kunnen opkrikken? Volg zeker deze workshop!

 

Workshop 8: tips en tricks om meer uit internet te halen
Iedereen heeft wel al eens de termen www, mailen, hyperlinks, chatten, downloaden, virussen … gehoord. Begrijpt u er helemaal niets van en wilt u hier meer over weten?
Na het volgen van deze workshop zullen browsers, werken in verschillende tabbladen, startpagina wijzigen, favorieten maken, geschiedenis/cookies…., enz. geen geheimen meer hebben voor jou.

Het internet is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en dat is niet verwonderlijk. Schrijf u snel in voor de workshop Internet verkennen!
 

Workshop 9: stap voor stap veilig online
Wilt u graag op een veilige manier gebruik maken van internet? Wilt u veilig online? Dan bent u met deze cursus op het juiste adres. Ik begeleid jou om veiliger online te gaan. U leert hoe u veilig omspringt met al uw wachtwoorden (door bijvoorbeeld gebruik te maken van LastPass) en waarom tweestapsverificatie zo belangrijk is. Thema’s als firewall en updates, antivirus, hoaxes, browser hijacker, online betalen en fraude, phishing, enz. komen allemaal aan bod, en zullen na het volgen van deze workshop geen geheimen meer hebben.

Wilu u veilig online? Dan bent u met deze workshop op het juiste adres.

 

Workshop 10: online diensten en Itsme
Tegenwoordig verloopt heel wat digitaal. Is dit niet gemakkelijk voor jou? Ik help jou om jouw digitale vaardigheden bij te schaven. De overheid wil hoe langer hoe meer dat alle administratie via digitale kanalen (‘digitaal loket’) kan verlopen. Dit is een grote uitdaging want het betekent ook dat alle burgers mee moeten zijn in dit digitaliseringsproces. Zij moeten over de nodige apparatuur beschikken én over de nodige kennis en vaardigheden. Tijdens deze workshop overloop ik de verschillende mogelijkheden om u online aan te melden bij deze overheidsdiensten: via eID of de Itsme-app. Na het demonstreren van de inlogprocedure, toon ik tot welke diensten u toegang heeft: Mybelgium, Tax-on-web, Mypension, Mycareer, Mysocialsecurity… Ook kunt u heel wat overheidszaken thuis vanuit uw zetel regelen: een adreswijziging doorgeven, een vergunning of attest aanvragen, ... U leert uw e-Box raadplegen en verschillende overheidsdiensten (Doccle, Burgerprofiel, Zoomit…) gebruiken.
Tot slot sta ik ook nog even stil bij het aspect veiligheid en er is uiteraard tijd voor vragen.

Hulp nodig met uw digitale administratie? Wilt u hiermee tijd besparen in de toekomst? Dan is deze workshop iets voor jou!

 

Workshop 11: Ontdek de wereld van de medische apps

De explosie aan medische apps maakt het moeilijk om de apps die u nodig heeft te vinden. U kunt medische informatie (verslagen van doktersbezoeken, opstaande medicatie, uw medisch dossier…) consulteren: via Mijn Gezondheid, Vitalink, CoZo, Helena, My Health Viewer ...
Wat heeft de app Doktr te bieden?
Maak kennis met de apps FibriCheck, SkinVision, MoveUP, Syndo, Remecare, …

Kom het allemaal ontdekken in deze medische workshop!

 

Workshop 12: foto’s bewerken op smartphone/tablet/laptop en overzetten naar de laptop
Wilt u uw foto’s ook mooier maken door ze te bewerken?  Zou het niet leuk zijn, als u uw foto's kon bewerken tot perfecte plaatjes? U leert op een praktijkgerichte manier uw zelfgemaakte foto's digitaal te bewerken. We maken er echte meesterwerkjes van! U hoeft zeker geen foto techneut te zijn om deze workshop te volgen. Erna worden (bewerkte) foto’s overgezet van de smartphone/tablet naar de laptop. Klaar om er een mooi fotoboek van te maken, wat misschien jouw volgende workshop wordt?

Dé workshop die uw foto creativiteit een extra boost zal geven.

 

Workshop 13: fotoboek maken met Albelli
Vroeger werden in heel wat gezinnen de mooiste foto’s netjes ingeplakt in een album en van een tekstje voorzien. Met digitale foto’s kunt u de tussenstappen overslaan en uw foto’s meteen op albumbladen laten afdrukken. Met de albumsoftware kunt u onmiddellijk een gewenste tekst erbij plaatsen.

Beleef uw favoriete momenten eindeloos opnieuw met een fotoboek. Verzamel jouw digitale foto's en maak uw fotoalbum precies zoals u dat wil. Nadat foto's en tekst zijn ingevoegd, verfraaien we het boek met zijn vele creatieve opties zoals achtergronden, indelingen, clipart en illustraties. 

Er zijn heel wat aanbieders op de markt. Denk maar aan Hema, Kruidvat, Smartphoto, Profotonet, Albelli, Pixum, Vistaprint, Photobox, …

In deze workshop heb ik mijn keuze laten vallen op Albelli, bij deze aanbieder zit de prijs/kwaliteit zeer goed.

Mooie herinneringen legt u vast. Beleef uw favoriete momenten eindeloos opnieuw met een fotoboek. Leer hoe u hoe u het perfecte fotoboek maakt via uw eigen computer in deze workshop!

Tijdens deze workshop leert u tevens de app Polarsteps te gebruiken. Het is een krachtige tool voor iedereen die zijn reizen en reiservaringen op een aantrekkelijke manier wil vastleggen en eventueel wil delen met anderen. Van hieruit kan tevens snel een fotoboek worden gemaakt.

​

 

Workshop 14: van losse foto’s een film maken
Tijdens deze workshop maakt u een tof filmpje die bestaat uit een reeks foto’s die kort achter elkaar worden afgespeeld.  We voegen hierbij achtergrondmuziek toe, maar ook tekst, animaties, overgangen en talloze effecten. Kom creatief uit de hoek om bijvoorbeeld uw reisfoto’s aan jouw familie, vrienden, … te tonen.

Ik leer jou op een laagdrempelige manier om van uw foto's en video's een prachtige film te maken. Zelfs met een compleet gebrek aan ervaring gaan we een mooie film uit de mouw toveren. Misschien is dit wel dé workshop voor jou!

 

Workshop 15: een waaier van de tekstverwerking Word (basis)
In deze workshop wordt de basis van tekstverwerking aangeleerd. U leert de elementaire begrippen en basisvaardigheden Brieven, verslagen, cv’s, facturen en uitnodigingen een mooie layout geven. Daarvoor is een tekstverwerkingsprogramma onmisbaar geworden. Microsoft Word is niet zomaar een tekstverwerkingsprogramma. Het behoort tot de meest gebruikte softwareprogramma’s ter wereld! In deze workshop bekijken we enkele veelgebruikte basisvaardigheden en leert u op de juiste manier werken met een tekstverwerker. Ondervind u problemen om een tekst juist op te maken of word u bij het aanpassen van documenten vaak geconfronteerd met moeilijkheden waardoor u het hele document moet beginnen (her)aanpassen? De workshop geeft u inzicht in de manier waarop een tekstverwerker werkt en hoe u documenten meteen op de juiste manier opmaakt en tevens opslaat in de juiste map.

Tijdens deze workshop leert u alles over de basisbeginselen van het werken met de tekstverwerker? Geïnteresseerd? Schrijf jou snel in voor deze workshop!

 

Workshop 16: een waaier van de tekstverwerking Word (gevorderd)

In deze vervolg workshop kunt u er voor kiezen om uw Word kennis verder uit te diepen. In de workshop Word gevorderden leert u geavanceerde technieken in deze tekstverwerker. Dit gaat van marges instellen tot afdrukstand en papierformaat wijzigen, werken met kop- en voetteksten, tabellen leren maken en wijzigen, WordArt, …

Is tekstverwerking jouw ding, maar weet u er net te weinig over? Aarzel dan zeker niet om deze workshop te volgen!

 

Workshop 17: een waaier aan informatie over het rekenblad Excel (basis)
In deze module worden de grondbeginselen van het werken met een rekenblad aangeleerd. Tabellen maken met overzichten van cijfermateriaal en het grafisch voorstellen ervan. Het is niet weg te denken uit het leven van een boekhouder, maar ook in het dagdagelijkse leven is het handig een tabel en grafiek te kunnen maken. Excel is een handig rekenprogramma met veel mogelijkheden. Om hier gebruik van te maken, moet u wel de weg weten. Daarvoor is deze workshop Excel. Stap voor stap ontdekt u de belangrijkste functies van het programma.

Deze workshop gaat van het opmaken van uw werkblad tot het toepassen van eenvoudige formules. U raakt bekend met termen, zoals: werkblad, rijen, kolommen en cellen. U leert een gemakkelijke berekening te maken. 

Na deze workshop krijgen jouw spreadsheet skills een boost en vind u in het vervolg eenvoudig jouw weg binnen Excel. Dit bespaart niet alleen frustratie, maar ook tijd. Misschien krijgt u er zelfs wel plezier in!

 

Workshop 18: een waaier aan informatie over het rekenblad Excel (gevorderd)
Alle geheimen van rekenen leert u in de workshop Excel gevorderden, waar ik praktijkgericht aan de slag ga. Werkt u regelmatig met cijfers en wilt u de dingen op een overzichtelijke manier tonen, dan is deze workshop iets voor jou. In de workshop Excel voor gevorderden leert u geavanceerde technieken in het rekenblad. Heeft u problemen met filteren en/of sorteren? Moet u wel eens ingewikkelder berekeningen uitvoeren, of wilt u meer weten over de vele functies die Excel biedt, of wilt u grafieken maken en merkt u dat dit allemaal niet zo vlot loopt? Dan is deze workshop iets voor jou.

Heeft u al een basiskennis van Excel en wilt u deze verder uitdiepen? Dan is deze workshop zeker op jouw lijf geschreven!

 

Workshop 19: een waaier aan informatie over het diavoorstellingsprogramma PowerPoint (basis)
Boost uw PowerPoint! PowerPoint is het bekende presentatieprogramma van Microsoft. PowerPoint komt dus goed van pas als u een presentatie moet houden. Met PowerPoint draait u in no-time spectaculaire diapresentaties in elkaar. Waar we vroeger dia’s nodig hadden, gebruiken we nu simpelweg schermen met teksten, afbeeldingen en video’s. Met deze workshop PowerPoint voor beginners leert u de basisbeginselen en kunt u aan de slag met uw eigen presentaties. Als u eenmaal weet hoe u met PowerPoint moet werken, dan kunt u er alle kanten mee op.

In deze workshop leert u de basis van het programma. Hoe u een nieuwe presentatie aanmaakt, hoe de menu’s in elkaar zitten, hoe u dia’s toevoegt, hoe u een boodschap overbrengt en hoe u afbeeldingen in kunt voegen. Ook de opmaak, diaovergangen en animaties komen aan bod. Leer hoe u de diavoorstelling afspeelt.

Na afloop van deze workshop kunt u zelf al een PowerPoint-presentatie maken. Vervolgens is het veel oefenen met het programma om mooiere en professionelere presentaties te leren maken. U kunt in een later stadium ook besluiten om een PowerPoint-cursus voor gevorderden te volgen, waarin u de fijne kneepjes van het programma leert.

 

Workshop 20: een waaier aan informatie over het diavoorstellingsprogramma PowerPoint (gevorderden)

Workshop voor diegene die zijn PowerPoint skills naar een hoger niveau wil tillen. Ik leer u professionele en dynamische presentaties te maken. Til uw PowerPoint-slides naar een hoger niveau. In deze praktijkgerichte workshop leert u boeiende presentaties met een krachtige inhoud, een sterk verhaal.

Een greep uit het aanbod:

  • video’s invoegen

  • muziek downloaden en invoegen in powerpoint doorlopend over verschillende dia’s

  • film maken van diavoorstelling

  • alle dia’s automatisch vullen met verschillende foto’s

Aan de hand van grafieken, illustraties, beweging en geluid geef jij jouw presentatie extra elementen om deze nóg overtuigender te maken. Kom het allemaal te weten in deze workshop!

 

Workshop 21: een waaier aan informatie van het emailprogramma Outlook (basis)
Binnen het hedendaags werken is het gebruik van e-mail en digitale agenda’s niet meer weg te denken. Microsoft heeft hier sinds jaar en dag Outlook voor beschikbaar gesteld. Outlook is een geïntegreerde oplossing voor e-mail, agenda, taken en contactpersonenbeheer. Wilt u vlotter met uw e-mail verkeer om gaan?  Van het instellen van uw account tot e-mails versturen en ordenen in mapjes.

Tijdens deze praktijkgerichte workshop leert u de basisvaardigheden van Outlook. Met deze vaardigheden bespaart u tijd en beheert u uw gegevens optimaal en kunt u de juiste prioriteiten stellen.

Een tip van de sluier van wat aan bod komt: leesbevestiging, digitale handtekening, standaardhandtekening, afbeeldingen invoegen op verschillende manieren, e-mails markeren voor opvolging, zoekenfunctie hanteren, weergaven op maat instellen, e-mails uit Outlook back-uppen, …

Na deze workshop Outlook houd u orde in uw inbox en kent u de basisprincipes!

 

Workshop 22: een waaier aan informatie van het emailprogramma Outlook (gevorderd)
De workshop Microsoft Outlook voor gevorderden is bestemd voor iedereen die op een efficiënte manier met dit veelzijdige e-mailprogramma wil leren werken. Beheer uw e-mails, contactpersonen en agenda op één plaats met Outlook.

Wilt u vlotter met uw e-mail verkeer om gaan, of omslachtige stappen in het plannen van afspraken oplossen?

Een tip van de sluier van wat aan bod komt: regels maken, automatische antwoorden instellen,

e-mail bezorging uitstellen, werken met contactpersonen en distributielijsten en deze importeren en/of exporteren, alle details van de agenda en zijn afspraken.

Na deze workshop bent u expert van Outlook!

 

Workshop 23: een Google formulier maken
Google Forms (in het Nederlands bekends als Google Formulieren) is een dienst van Google die wordt gebruikt om online formulieren te maken. Dit formulier wordt gebruikt om gebruikersinformatie te verzamelen. Google Formulieren is een toepassing van Google Drive waarmee we op een eenvoudige manier enquêtes, quizen en toetsen kunnen opstellen.  Met deze tool maakt u de vragenlijsten precies zoals u wilt en in uw eigen stijl, bijvoorbeeld met foto’s en/of logo’s. De resultaten kunt u gemakkelijk exporteren, zodat u direct een overzicht hebt van de uitkomsten. De tool is zo ontworpen dat deze voor iedereen gemakkelijk in gebruik is. U selecteert met een klik op de knop wat voor type vraag u wilt (bijvoorbeeld meerkeuze, schaal of open vraag), en vult zelf de antwoordmogelijkheden in als u dat wenst. Tussentijds kunt u de resultaten bekijken. In het formulier ziet u hoeveel mensen er al gereageerd hebben. De antwoorden kunt u downloaden of openen in een spreadsheet.

Met Microsoft Forms maakt u snel enquêtes, polls, toetsen,… U kunt deze op een eenvoudige manier delen via een link of een qr-code om vervolgens met de verzamelde resultaten aan de slag te gaan. Handige tips nodig bij het maken van een Google formulier? Volg dan zeker deze workshop!

​

Workshop 24: social media
U wilt mee kunnen praten én doen met uw (klein)kinderen, vrienden en collega's. U wilt met familie en vrienden kunnen videochatten en op andere manieren virtueel communiceren. U wilt interessante artikelen, grappige foto’s, leuke filmpjes bekijken, maar ze ook zelf maken en delen, … Kortom, u wilt graag mee zijn met de populairste social media! Social media is een verzamelnaam voor online platforms waarbij gebruikers de inhoud verzorgen en waarbij de nadruk ligt op interactie en dialoog tussen de gebruikers. Naast eigen berichten kunt u reacties plaatsen op berichten van anderen, en zij op die van jou. Sociale media worden daarom ook als een goede manier gezien om vrienden te vinden; zowel digitaal als in het ‘echte’ leven.

Deze training is bedoeld voor mensen die meer willen weten van sociale media, voor mensen die nog wat drempelvrees hebben of de verschillende mogelijkheden willen aftasten. De verschillende ‘social media tools’ (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, WhatsApp, Pinterest, TikTok, YouTube…) worden individueel uitgelicht en besproken. U leert ze instellen, kennen en gebruiken. En u leert kritisch en veilig omgaan met sociale media. 

Schrikken al die sociale media u af, maar wilt u mee zijn met uw tijd? Volg dan zeker deze workshop!

 

Workshop 25: creatief zijn met pdf-bestanden
Een pdf was lange tijd een document waar computergebruikers niet zoveel mee konden doen. Ze konden het openen en lezen, maar verder waren de mogelijkheden beperkt. De afgelopen jaren is dit langzaam veranderd. Er zijn verschillende manieren om een pdf te lezen. Zo kunt u een pdf-bestand openen in de browsers Edge (Windows), Safari (Mac), Chrome of Firefox. Maar de mogelijkheden om een pdf te bewerken zijn in deze browsers beperkt. Veelzijdiger is Adobe Acrobat Reader DC, een gratis programma om pdf-bestanden te lezen, op te slaan en te bewerken! Zo kunnen gebruikers zelf een belangrijk stuk tekst markeren of een zin toevoegen. Ook met gratis tools kunt u pdf-bestanden bewerken, verschillende pdf-bestanden samenvoegen, pdf-bestanden splitsen, enz.

Leer tevens hoe u pdf-files digitaal kunt ondertekenen.

Kom het allemaal te weten in deze pdf workshop!

 

Workshop 26: back-ups maken
Regelmatig back-ups maken is belangrijk… vakantiefoto’s, uw e-mails of uw administratie wilt u immers niet verliezen. Als de harde schijf het begeeft, zijn alle bestanden verloren. Een bestand kan tevens beschadigd raken of gedeeltelijk gewist. Een reservekopie is dan dé enige redding.

Een greep uit het aanbod:

  • Opslaan op de interne harde schijf

  • Opslaan op externe harde schijf / usb-stick

  • Back-ups maken: werken in de cloud (Google Drive / Google Foto’s / iCloud)

Na het volgen van deze workshop bent u in staat om back-ups te maken en hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat u wel eens alles zou kunnen kwijt zijn! 

​

Workshop 27: Teams en TeamViewer
Met Microsoft 365 heeft Microsoft een sterk product dat elke dag nog verder wordt uitgebreid. Het onderdeel Ms Teams wint hierbij aan belang. Door het vele telewerk, het samenwerken aan bestanden met uw collega's maar ook met externen,… heeft Ms Teams alleen maar aan belang gewonnen. Teams maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat medewerkers binnen een team met mekaar kunnen communiceren d.m.v. conversaties en chatten.

Het is via Teams ook zeer eenvoudig om bestanden (Excel, Word...) met mekaar te delen, en zelfs video conferenties en telefoneren zijn binnen Teams mogelijk. Met Teams kunt u uw bureaublad delen met anderen zodat zij kunnen zien wat u wilt verduidelijken met bijvoorbeeld grafieken.

Een tante, broer, vriend, neef of nicht uit de nood helpen? Het kan gemakkelijk en vooral snel via TeamViewer. Leer meer over deze ondersteuning op afstand in deze workshop.

In deze workshop ontdekt u de mogelijkheden van Teams en TeamViewer. Wees er als de kippen bij!

bottom of page